Do szklanki lub filiżanki wsyp 1 łyżeczkę ziół „7×7”. Zalej wrzącą wodą i poczekaj 2-3 minuty. Gotowe ! Herbata ziołowa to niezwykły napój. Sumerowie już 5 tysięcy lat temu wykorzystywali zioła lecznicze, takie jak mięta czy rumianek. W dzisiejszych czasach wykorzystuje się na świecie w celach medycznych kilkanaście tysięcy rodzajów roślin.

Niektóre zioła wpływają kojąco tylko na jedno schorzenie, większość jednak działa kompleksowo na wiele różnych dolegliwości, nie powodując przy tym żadnych skutków ubocznych. To dobrze, że możemy po nie sięgać. Zaufanie do ich oczyszczającego działania możemy ze spokojem przejąć po poprzednich pokoleniach.

Mieszanki ziół i owoców były od pokoleń obecne w naszych domach. Skład takich herbat był różny i  zależał często od tego, jakie zioła rosły w najbliższej okolicy. Zbierane i suszone w okresie letnim były później używane przez cały rok. Zaparzano je na co dzień, ale w przypadku różnych dolegliwości wykorzystywano także ich działanie lecznicze, wspomagające czy oczyszczające.

Mieszanka ziół herbaty „7×7” według receptury Matthiasa Leisena pochodzi z lat 20-tych ubiegłego wieku. Zawiera 49 składników i są to zioła, nasiona, kwiaty, korzenie, owoce i przyprawy. Jest staranie dobrana, a zioła zbierane są z gwarancją najwyższej jakości ekologicznej. Suszone i pocięte dają herbacie „7×7” niepowtarzalny smak i szczególne właściwości oczyszczające i poprawiające samopoczucie. Od lat jest z powodzeniem stosowana w medycynie naturopatycznej jako istotne ogniwo wspierające równowagę kwasowo-zasadową organizmu.

Gorąca zimą i jako zimny napój orzeźwiająca latem. Niezwykle przyjemna w smaku o każdej porze roku.