MorgenStund Jentschura – ŚNIADANIE MOCY!
Długotrwałe uczucie sytości, wydajność i niewiele kalorii – optymalna kombinacja składników odżywczych i wartościowe węglowodany złożone, równomierne zaopatrzenie mięśni, nerwów i mózgu w energię.
Lekkostrawność – łatwo przyswajalne śniadanie, które zachowuje wysoką wartością odżywczą nie obciążając przy tym nadmiernie żołądka.
Różne gusta – różne warianty – w zależności od upodobań i inwencji – doskonałe śniadanie z dodatkami owoców, bakalii, orzechów lub ulubionymi przyprawami.
Szybkie zdrowe śniadanie:
Przygotowanie:
zalać wrzącą wodą, pozostawić do napęcznienia na 1 – 2 minuty
wybrać dodatki według upodobania, gotowe MorgenStund można też wymieszać z zimną wodą i podgotować przez ok. 1 – 2 minuty
Bardzo smaczna jest MorgenStund ugotowana w mleku migdałowym lub owsianym
• kaszka ryżowa z warzywami nie posiada dodatku cukru
• idealny posiłek w podróży czy poza domem, np. w biurze, który możesz przygotować w każdej chwili
• w składzie nie posiada mleka modyfikowanego (mleko modyfikowane jest szkodliwe dla życia i zdrowia)
Kaszka Bezglutenowa MorgenStund – idealna dla niemowląt po 6 miesiącu
Kaszka bezglutenowa to idealny sposób rozszerzania diety niemowlaka po szóstym miesiącu życia dziecka. Każdy z produktów w tej kategorii jest jedynie dodatkiem do diety twojego dziecka, którego żywieniową podstawą jest karmienie piersią.
MorgenStund – na dobry i pyszny początek dnia
Bezglutenowa, smaczna kaszka z prosa i gryki, z amarantem, ananasem, jabłkiem, pestkami dyni, słonecznikiem i słodkimi migdałami.
Zalety MorgenStund:
- proste i szybkie przygotowanie
- bez glutenu i laktozy
- bez dodatku cukru
Składniki kaszki pochodzą wyłącznie z upraw ekologicznych
Kaszka może mieć każdego ranka inny smak. Wszystko zależy od Twoich upodobań i inwencji. Znakomicie smakuje z owocami, bakaliami, orzechami lub ulubionymi przyprawami.
Kaszka bezglutenowa z wysoką zawartością błonnika
Ze względu na bogactwo składników odżywczych i wysoką zawartość błonnika posiłek ten jest szczególnie polecany osobom kontrolującym na co dzień swoją masę ciała.
Znakomite śniadanie dla osób w każdym wieku. Kaszka MorgenStund może być podawana dzieciom od 10-tego miesiąca życia.
Kaszka Bezglutenowa MorgenStund Jentschury to także świetny poranny posiłek dla sportowców
Proso, ze względu na wysoką zawartość krzemu, jest idealnym „upiększaczem”, a więc jest ważne dla zachowania i regeneracji: pięknej skóry, włosów i paznokci. Ponadto proso stanowi cenne roślinne źródło żelaza.
Gryka ma pozytywny wpływ na naczynia krwionośne i z powodzeniem wspiera leczenie żylaków. Ze względu na wysoką jakość białka traktuje się ją jako odżywkę dla układu nerwowego (komórek mózgu i połączeń nerwowych) w celu podniesienia zdolności uczenia się i koncentracji.
Amarant – “ziarno mocy”, jest używany przez wielu sportowców w celu zwiększenia wydajności i wytrzymałości fizycznej. Amarant zawiera szczególnie wartościowe białko i jest ważnym źródłem wapnia.
Słodkie migdały, które już Hildegard von Bingen nazwała prawdziwymi “paczkami odżywczymi”. Ich spożycie zmniejsza ryzyko rozwoju chorób układu krążenia.
Nasiona słonecznika są ważnym źródłem witaminy E, która chroni błony komórkowe i wspiera kształtowanie tkanek, w tym mięśniowej. Nasiona słonecznika wzmacniają serce oraz układ krążenia i kostny. Zapobiegają krwawieniu dziąseł i paradontozie.
Ananas jest bardzo bogaty w enzymy poprawiające trawienie. Przyczynia się do ujędrnienia skóry i wzmocnienia tkanki łącznej oraz zapobiega powstaniu przedwczesnych zmarszczek.
Jabłka charakteryzują się niezwykle dużą zawartością substancji witalnych. Ze względu na dużą ilość błonnika poprawiają trawienie i chronią przed rakiem okrężnicy. Pomagają regulować poziom cholesterolu. Chronią przed chorobami układu krążenia.
Nasiona dyni działają przeciwskurczowo, wzmacniają mięśnie pęcherza moczowego i mają pozytywny wpływ na prostatę. Ponadto wspierają układ odpornościowy. Obniżają ciśnienie krwi oraz wspomagają leczenie chorób skóry i błon śluzowych.
Opakowanie 500 g = 14 porcji.
Zaletą produktu jest szybkie przygotowanie. 3 łyżki kaszki zalewamy ok. 120 – 140 ml wrzącej wody i zostawiamy na 2 min. Gotowe ! Jeżeli uznamy to za stosowne, możemy posłodzić gotową kaszkę miodem.